GPS in 2020

Dit jaar wordt de wedstrijd gereden middels gps. Een endurance wedstrijd organiseren is geweldig leuk. Maar de inmense afstanden handmatig met lintjes uitzetten kost ons serieus daaaaagen tijd. Aangezien we dit puur vrijwillig en voor de lol doen, wilden we de lol er voor ons zelf ook echt in houden. Vandaar dat we dit jaar overstappen naar GPS.   Ter vervanging van de lintjes in het bos bieden wij een aantal vervangers voor het toch goed volgen van de route.

1. GPS HUREN: Je kunt een GPS huren via ons. Dit zal de Garmin eTrex-10 worden. Vermeld dit dan op het inschrijfformulier onder aan deze website. Wij zorgen ervoor dat de routes ingeladen zijn in de GPS en dat je een duidelijke beschrijving krijgt van hoe de gps werkt. Deze wordt ook online geplaatst.

Het huren van een GPS kost 20,- euro + 50,- euro borg. De borg van 50,- euro draag je contant aan ons af op het wedstrijdterrein. Bij het inleveren van de GPS (werkend) en je hesje, krijg je de borg volledig retour.De GPS werkt op AA batterijen, waar je ZELF verantwoordelijk voor bent. Zorg dat je een reserve setje bij je hebt. Wij zorgen voor een keycord mocht je hier gebruik van willen maken.

Voor het huren van een GPS, dien je dit formulier in te vullen onder reserveringen.


2. ZELFSTANDIG HUREN: Uiteraard kun je zelf ook een GPS huren, een app op je telefoon plaatsen. De te uploaden gpx bestanden worden ruim voor de wedstrijd online geplaatst, zodat je ze kunt uploaden. Huren kan o.a. bij de locatie waar wij ze ook voor je zullen huren: https://www.navigatieverhuur.nl/garmin-etrex-10-huren-39


3. App: Via je telefoon kun je middels een app gebruiken van de GPS route. Een goed werkende app hiervoor is Topo GPS. Deze is zowel voor iOS als voor Android te koop voor €3,99. Deze app is echt dubbel en dwars zijn geld waard!

In deze app kun je meerdere GPX bestanden uploaden zodat je elke route apart kunt uploaden. Daarnaast werkt de app ook offline. Dus je hebt tijdens de wedstrijd geen internet nodig om de route te kunnen blijven volgen. Het derde voordeel is dat je de app van tevoren kunt downloaden en er al bekend mee kunt raken én dat je het kunt blijven gebruiken, zowel voor als na de wedstrijd, voor je eigen trainingsritten en andere wedstrijden!

De batterij van je telefoon gaat wel sneller leeg, dus je kunt ook een powerbank in je jaszak stoppen.

Hieronder een handleiding voor het gebruik van de app:

Route in Topo GPS Downloaden: route in Topo GPS.pdfRoute kaarten

Kaarten 16 km.pdf

Kaarten 18 km.pdf

Kaarten 23,5 km.pdf

Kaarten 30 km.pdf

Kaarten 34,5 km.pdfGroompunten

Groompunten 2020.pdf


Terrein indeling

TerreinindelingPDF.pdf