Endurance calculator

Vraagprogramma 2019

Routes

Klasse 1 / Impuls:

De klasse 1 kort en de impulsrubriek rijden de route van 23 km. Met 200 hoogtemeters.

De lange klasse 1 rijdt de route van 30,5 km. Met 300 hoogtemeters.


Klasse 2:

De korte klasse 2 rijdt de route van 23 km twee keer. Totaal 46 km. Met 400 hoogtemeters.

De lange klasse 2 rijdt tweemaal de route van 30,5 km, totaal 61 km.


Klasse 3:

De klasse 3 rijdt twee keer de 30,5 km route en 1 keer de 23 km route. Totaal 84 km. Met 800 hoogtemeters.

Terrein

De route gaat over een stuwwal. Het terrein is daardoor zeer heuvelachtig. De route loopt door bos en langs open velden met prachtige uitzichten. Je waant je in het buitenland. In de route van 23 km zullen ongeveer 200 hoogtemeters gemaakt worden. In de route van 30,5 km zullen ongeveer 300 hoogtemeters gemaakt worden. De klasses 2 zullen dus het dubbele aan hoogtemeters maken en de klasse 3 zal zelfs ongeveer 800 hoogtemeters maken.

De route bestaat uit zandpaden. Door de stuwwal hebben sommige paden wel wat kiezels. Dit maakt dat de hoeven sneller slijten en dat voor paarden met gevoelige zolen hoefbescherming ook in de kortere klasses zeker aan te raden is. Voor de klasse 2 lang en de klasse 3 hoefbescherming wat ons betreft echt nodig (niet verplicht!) Er zullen meerdere wegen overgestoken worden, waarbij onder andere verkeersregelaars en/of vrijwilligers zullen helpen. Er zullen geen spoorwegen of bruggen overgestoken worden.

Belangrijk

Als je normaal gesproken voornamelijk op vlak of weinig heuvelachtig terrein rijdt en traint met je paard, is het sterk aan te raden om voor deze wedstrijd een kortere afstand te kiezen dan dat je normaal zou kiezen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid heuvels die in het terrein zitten en het parcours hierdoor zwaar kunnen maken.

Het programmaboekje en de kaarten komen op de website en worden niet verstuurd.


Startlokatie, overnachten en paddocks

De start, finish en vetgates zullen allemaal op hetzelfde terrein zijn. Overnachten is op het wedstrijdterrein NIET toegestaan. De organisatie heeft wel alternatieven om te kunnen overnachten in de buurt en zij zullen deze via de website kenbaar maken. Reserveringen zullen door de ruiters zelf bij de betreffende accommodaties geregeld dienen te worden.

Paddocks zijn tegen betaling van € 5,- euro alleen op de wedstrijddag zelf toegestaan op een plek die aangewezen wordt door de organisatie. Bij inschrijving dient u te vermelden of een paddock gewenst is. Tevens dient u vooraf voor de paddock te betalen bij inschrijving.

Inschrijven

U kunt vanaf 23 juli 2019 voor de wedstrijd inschrijven via http://mijnendurance.endurancevereniging.nl
Als u met iemand samen wilt rijden of op een bepaalde tijd wilt starten, vermeld dit dan op het inschrijfformulier. Vermeld tevens op het inschrijfformulier bij opmerkingen of u een paddock wilt.

Sluitingsdatum voor inschrijven: 08-09-2019. Bijschrijven is mogelijk, hier wordt € 7,50 administratiekosten voor gerekend. Wijzigingen kunt u het best per email doorgeven, ook de dag voor de wedstrijd. Het inschrijfgeld dient uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd overgemaakt te worden. Bij afmelding voor sluitingsdatum dient €10,- betaald te worden, bij afmelding na sluitingsdatum dient het gehele inschrijfgeld betaald te worden. Als de organisatie een factuur moet sturen, omdat niet aan de betalingsverplichting voldaan wordt, zal € 10,- euro administratiekosten in rekening worden gebracht.


Kosten en betalen

Klasse 1 kort en Impulsrubriek : € 32,50 euro

Klasse 1 lang € 35,- euro

Klasse 2 kort € 37,50 euro

Klasse 2 lang: € 40,- euro

Klasse 3 kort: € 50,- euro

Paddock : € 5,- euro


Bankgegevens

Tnv Stichting Endurance Montferland te Terborg

IBAN: NL39 RABO 01491519 85

BIC: RABONL2U

o.v.v. Naam ruiter + afstand + wel of geen paddockVraagprogramma uploaden

Vraagprogramma 2018 PDF.pdf


Vraagprogramma 2019 wordt zsm gepubliceerd