Even voorstellen

Voordat we de wedstrijd endurance Montferland konden organiseren, hebben we in 2014 een stichting opgericht.
Het bestuur van onze Stichting Endurance Montferland bestaat uit:

Ilva Heldoorn
Ilva is al jaren actief in de endurancesport. In 1999 reed zij haar eerste wedstrijd met het "familiepaard", namelijk de Gelderse merrie Ruby Tuesday. In 2005 heeft zij met Ruby Tuesday haar laatste wedstrijd gereden in de Klasse 3. Door de leeftijd van "Tuessie" en het feit dat ze drachtig was van haar opvolger Sparks Will Fly, zijn ze met haar gestopt met endurancewestrijden. Tuesday en Ilva hebben tevens winstpunten in de L2 dressuur gehaald. Tuesday is in 2017 op 26 jarige leeftijd helaas overleden.
In 2013 is Ilva weer opnieuw begonnen met het rijden van endurancewedstrijden op haar zelfgefokte ruin Sparks Will Fly (v. Master Speaker XX, geb 2006). Een zoon van Ruby Tuesday. Zijn roepnaam is Sparky en ze hebben vanaf het seizoen van 2013 inmiddels meerdere wedstrijden met goed gevolg uitgereden en zij hebben inmiddels hun eerste winstpunt in de klasse 4.
 


Ilva met Sparky


Jenniffer

Jenniffer geeft Ilva graag de schuld van haar endurance-virus. Na een aantal jaren niet gereden te hebben, heeft zij een paard gereden in Stokkum op de plek waar Ilva haar paard Sparky destijds had staan. Na enkele jaren werd het tijd voor een eigen paard en dat is de KWPN vosmerrie Apple (met tuigerbloed) geworden. In 2014 zijn Jenniffer en Apple hun eerste endurancewedstrijd gestart in.... Montferland! Vanaf dat moment waren ze beiden verkocht aan de endurance sport. Door de enorme looplust van Apple, diverse podiumplaatsen, het Montferlandse bos strak langs stal ligt, zijn Jenniffer actief gebleven in de endurance. Inmiddels zijn ze klasse 3 startgerechtigd.

Jenniffer met Apple